Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Verbouwing spoedeisende hulp

16-5-2018

De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid wordt verbouwd. Daarom ziet de afdeling er anders uit dan normaal. Verbouwen kost tijd en veroorzaakt altijd enige overlast. We proberen dit natuurlijk tot een minimum te beperken.

 

Hoelang gaat de verbouwing duren?
De verbouwing duurt ongeveer 6 maanden. We starten in mei 2018 en verwachten dat het in november 2018 af is.

Waarom is er zoveel lawaai?
Geluidsoverlast tijdens deze grote verbouwing is helaas onvermijdelijk. Toch gaan we er alles aan doen om deze overlast tot het minimum te beperken. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met rusttijden van onze patiënten (tussen 12.00 uur en 14.00 uur). Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 uur en 16.00 uur.

Wat verandert er na de verbouwing?
De nieuwe spoedeisende hulp heeft straks een mooiere, ruimere wachtkamer met meer voorzieningen en meer behandelruimtes. Ook komen er kindvriendelijke behandelkamers en aparte familiekamers met meer privacy. Een ‘braincare’ kamer zorgt ervoor dat patiënten met acute hersenaandoeningen, zoals een hersenbloeding/-infarct, sneller en beter worden geholpen. Ook wordt er een nieuwe shockroom gebouwd voor de opvang van patiënten in kritieke toestand.

Waarom is de verbouwing nodig?
Het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis zijn gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Als gevolg van verhuizingen en verschuivingen van specialismen is het aanbod van patiënten die spoedzorg nodig hebben in Haarlem Zuid groter geworden.

Kan ik hier wel terecht?
U kunt, ook tijdens verbouwwerkzaamheden, altijd bij ons terecht. De kwaliteit en veiligheid van uw zorg blijft gegarandeerd. Uw veiligheid is ook tijdens de verbouwing gegarandeerd door het inzetten van bouw- en stofschotten en andere veiligheidsmaatregelen

Heeft u vragen of opmerkingen?
Stel deze gerust aan een van de medewerkers bij de receptie.