Sluiten
Thuis in
uw dossier

Zin in seks

9-11-2017

Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vindt dat ‘het moet’? Is seks meer een last dan een lust? Je bent niet de enige.

Zo’n 30% van de vrouwen zegt weinig of geen zin in seks te ervaren. Zelfs niet in een warme relatie. Soms is daar geen lichamelijke verklaring voor. Dat kan leiden tot spanning en twijfel. Binnen je relatie maar ook bij jezelf. Tijdens het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op 22 november is Ingeborg Timmerman, seksuologe en een van de gastsprekers.

Ingeborg legt een verband tussen zin in seks en onze persoonlijkheid. Verminderd lustgevoel ligt namelijk vaker aan een psychische disbalans dan bijvoorbeeld aan onze hormonen of een gebrek aan fantasie.

Ingeborg schreef er zelfs een boek over: https://www.bol.com/nl/f/zin-in-sex/9200000061263482/

Over Ingeborg

Timmerman is meer dan 25 jaar seksuologe. In haar praktijk komt ze veel vrouwen tegen met al langere tijd een goede relatie, maar geen zin meer in seks. Zij gaat ervan uit dat dit vaak komt door een disbalans in persoonlijkheid en niet zozeer door hormonen. Om erachter te komen waar de disbalans zit, ontwikkelde zij het persoonlijkheidsmodel De Bloem. Degene vult de blaadjes in met eigenschappen en komt er zo achter waardoor stress ontstaat en stress zorgt voor minder zin in seks. Dit proces en wat je eraan kunt doen, worden uitgelegd aan de hand van het invullen van de bloem door vier heel verschillende vrouwen: een ambitieuze, perfectioniste, pleaser en angsthaas.