Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Paramedisch onderwijs

Anesthesiemedewerker, laborant of operatieassistent: paramedisch betekent letterlijk ‘naast medici’. Wilt u samen met medici patiënten onderzoeken en behandelen? Kies voor een van de paramedische opleidingen.

Anesthesiemedewerker

Samen met de anesthesioloog, chirurg en operatieassistent zorgt u dat een operatie goed verloopt. U bewaakt vitale functies van de patiënt zoals bloeddruk, hartritme en zuurstofgehalte in het bloed.

Heeft u minimaal een havo-diploma of mbo-verpleegkunde niveau 4? Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of er een opleidingsplaats beschikbaar is.

Meer informatie over de theorie vindt u bij de Amstel Academie.
 Heeft u vragen over de praktijk, neem dan contact op met Andrea van Geffen, onderwijsadviseur afdeling anesthesie, (023) 224 1625 of (023) 224 1626, e-mail: geffen@spaarnegasthuis.nl.

Laborant klinische neurofysiologie

Een laborant klinische neurofysiologie spoort stoornissen op aan het zenuwstelsel, in de spieren en in de bloedvoorziening van de hersenen. Hiervoor gebruikt de laborant de nieuwste technieken.

Heeft u minimaal een havo-diploma of een mbo-diploma gezondheidszorg of techniek niveau 4? Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of er een opleidingsplaats beschikbaar is.

Kijk voor meer informatie over het theoretische deel van de opleiding op de site van de LOI Hogeschool. 
Wilt u meer weten over de praktijk, neem dan contact op met afdeling KNF van Spaarne Gasthuis, (023) 224 0095.

Longfunctieanalist

De longen onderzoeken. Dat doet de longfunctieanalist. De longinhoud vaststellen, inspanningstesten doen, allergische reacties onderzoeken. De longfunctieanalist werkt vaak in opdracht van de longarts.

Heeft u minimaal een havo-diploma of een mbo-diploma gezondheidszorg of techniek niveau 4? Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of een opleidingsplaats beschikbaar is.

Meer weten over het theoretische deel van de opleiding, kijk dan op de site van LOI Hogeschool. Voor meer informatie over de praktijk neemt u contact op met de afdeling longfunctie (023) 224 5910.

Medisch beeldvormend technisch laborant

Een medisch beeldvormend technisch laborant behandelt en onderzoekt patiënten. Hij gebruikt radioactieve stoffen, röntgenstralen, MRI-scan of echografie.

Hebt u een havo- of vwo-diploma met de vakken wiskunde en natuurkunde? Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of een opleidingsplaats beschikbaar is.

Wilt u meer weten over het theoretische deel, kijk dan op de website van Hogeschool in Holland.

Voor meer informatie over de praktijk neemt u contact op met Marcel Verkamman, opleidingscoördinator radiologie, (023) 224 5145, of Wendy Scholten van de afdeling nucleaire geneeskunde (023) 224 0055.

Operatieassistent

Een operatieteam bestaat uit een anesthesioloog, een chirurg, een anesthesiemedewerker en meerdere operatieassistenten. De operatieassistenten assisteren het team en zorgen dat alle materialen, middelen en apparatuur klaarliggen.

Heeft u minimaal een havo-diploma of een mbo-diploma verpleegkunde niveau 4? Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of er een opleidingsplaats beschikbaar is.

Voor meer informatie over het theoretische deel kijkt u op de site van de Amstel Academie.

Wilt u meer weten over de praktijk, neem dan contact op met Marjo Bostock-Kleijne,onderwijsadviseur afdeling Operatie, (023) 224 1625 of (023) 224 1626, e-mail: kleijne@spaarnegasthuis.nl.

Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Schone medische instrumenten, toestellen en apparaten zijn onmisbaar in een ziekenhuis. De centrale sterilisatie afdeling reinigt, desinfecteert en steriliseert alles wat nodig is. De medewerker steriele medische hulpmiddelen werkt op deze afdeling.

Heeft u minimaal een vmbo-diploma Wilt u een opleiding volgen en direct salaris ontvangen? Kijk bij vacatures of een opleidingsplaats beschikbaar is.

Wilt u meer weten over het theoretisch deel van de opleiding, kijk dan op de site van ROC Leiden.

Voor meer informatie over de praktijk neemt u contact op met Edith Melchior-Brouwer, onderwijsadviseur CSA, (023) 224 1626.