Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

POTEISS

Het doel van dit onderzoek is om het effect van de wortelblokkade-behandeling te onderzoeken bij patiënten met een lumbaal radiculair syndroom. Daarnaast onderzoeken we of er factoren zijn die kunnen voorspellen of iemand wel of niet baat zal hebben bij de behandeling.

Dit onderzoek is voor patiënten met een hernia of vernauwing van het wervelkanaal in de lage rug. Voor dit onderzoek zijn in totaal 538 patiënten nodig: 269 patiënten met een hernia en 269 met een vernauwing van het wervelkanaal. Het onderzoek loopt totdat de laatste patiënt is geïncludeerd. Naar verwachting duurt dit 2 jaar.

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen als u een afspraak heeft gekregen voor een wortelblokkade-behandeling bij de pijnpoli.

Wat wordt er van u verwacht?

U wordt gevraagd om een aantal keer een digitale vragenlijst in te vullen. U ontvangt deze per e-mail.

Achtergrond informatie over deze studie

Een lumbaal radiculair syndroom wordt meestal veroorzaakt door een hernia (uitstulping van de tussenwervelschijf) of een stenose (vernauwing van het wervelkanaal). Hierbij ervaart de patiënt meestal uitstralende pijn in het been doordat een zenuwwortel bekneld is geraakt. Met de wortelblokkade wordt een klein beetje pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie toegediend om de klachten te verlichten.

Ben u geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek?

Neem contact op met Eduart Verheijen, onderzoeker.

(023) 224 0190
Everheijen@spaarnegasthuis.nl

Zie hier het uitgebreide informatiepakket

Meer informatie over deelname aan dit onderzoek is te vinden via de onderstaande link.