Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

TEIAS

Het doel van dit onderzoek is om het effect van een wortelblokkade-behandeling te bepalen in patiënten met uitstralende pijn in het been. Dit wordt vergeleken met de standaardbehandeling met pijnstillers en fysiotherapie. Daarnaast kijken we of de voordelen van de behandeling opwegen tegen de kosten en of we kunnen voorspellen of iemand een operatie nodig gaat hebben.

Dit onderzoek is voor patiënten met uitstralende pijn in het been tussen de 18 en 55 jaar oud. Voor deze studie zijn in totaal 142 patiënten nodig en het onderzoek loopt, totdat de laatste patiënt is geïncludeerd.

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen als u uitstralende pijn in het been heeft en tussen de 18 en 55 jaar oud bent. Uw huisarts kan u voor het onderzoek verwijzen naar de Pijnpoli van het Spaarne Gasthuis. Binnen 2 dagen nemen we contact met u op en maken we een afspraak voor dezelfde week om u in het ziekenhuis te zien. Als u wilt meedoen, kunt u ons ook een e-mail sturen.

Wat wordt er van u verwacht?

U wordt gevraagd om een aantal keer een digitale vragenlijst in te vullen. Deze ontvangt u per e-mail.

Achtergrond informatie over deze studie

Klachten van uitstralende pijn in het been worden vaak veroorzaakt door een hernia in de lage rug. Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op een zenuw die naar uw been loopt. Daarom heeft u pijnklachten in het been. Soms zijn pijnstillers niet voldoende en zijn de pijnklachten heel hevig waardoor u beperkt wordt in uw dagelijkse activiteiten.

Om de klachten te verlichten kunnen we een wortelblokkade-behandeling geven. Daarbij wordt een klein beetje pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie toegediend. We hopen dat daarmee uw pijn minder wordt en dat u uw dagelijkse activiteiten weer kan uitvoeren.

Als u wilt meedoen, kan uw eigen huisarts u verwijzen naar de Pijnpoli van het Spaarne Gasthuis. Of stuur een e-mail naar Eduart Verheijen.

Meer informatie vindt u op de website van de studie.

Ben u geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek?

Neem contact op met Eduart Verheijen, onderzoeker.

(023) 224 0190
Everheijen@spaarnegasthuis.nl

Zie hier het uitgebreide informatiepakket

Meer informatie over deelname aan dit onderzoek is te vinden via de onderstaande link.