Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Rookvrij – binnen & buiten

Met ingang van 1 oktober is het Spaarne Gasthuis een rookvrij ziekenhuis. Rookvrij houdt in dat er niet meer gerookt mag worden op de terreinen van het ziekenhuis.

Veelgestelde vragen

Geldt het rookverbod voor alle rookwaar? Rookt u en wordt u binnenkort opgenomen? Of wilt u stoppen met roken? Bekijk hier de veelgestelde vragen over rookvrij.

Respect en compassie

Marja van Diemen is al jaren leidinggevende op de afdeling vaatchirurgie. Zij heeft een duidelijke visie over het roken in het ziekenhuis, waarover ze graag in gesprek gaat. Lees hier het verhaal van Marja.

Weg die peuk!

Vanaf 1 oktober is het Spaarne Gasthuis een rookvrij ziekenhuis. Roken mag dan niet meer op het ziekenhuisterrein. Longarts Frans Krouwels bespreekt het onderwerp stoppen met roken vaak met zijn patiënten. Lees hier het verhaal van Frans.

Een cadeau aan jezelf

Roken is een ernstige verslaving. Pogingen om te stoppen lijken vaak gedoemd te mislukken. Toch kan het. De kans dat iemand echt stopt met roken ligt vele malen hoger als dit onder begeleiding is van bijvoorbeeld een stoppen met roken-coach. Hoe pak je deze verslaving aan? Stoppen met roken-coach Yvonne van Loosbroek vertelt. Lees hier het verhaal van Yvonne.

Bianca stopt

Bianca van der Meer is telefoniste op de polikliniek urologie in Hoofddorp en Haarlem Zuid. Na ruim 30 jaar te hebben gerookt, gaat ze nu echt de stap zetten. Lees hier het verhaal van Bianca.