Sluiten
Thuis in
uw dossier

Sollicitatieprocedure

  • Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Onze recruiters staan je graag te woord.
  • Heb je vragen over de vacature of de functie? Neem gerust contact op met de contactpersoon die in de vacature vermeld staat.
  • Als we je sollicitatie hebben ontvangen, sturen we meteen een bevestiging per mail. Geen bevestiging ontvangen? Je mag onze recruiters altijd bellen om er zeker van te zijn dat je sollicitatie bij ons is binnengekomen.
  • We bepalen op basis van jouw cv en motivatie of je goed past bij het functieprofiel. Uiterlijk 2 weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je een reactie van ons.
  • Een eerste gesprek is in de meeste gevallen met je toekomstige leidinggevende en een collega.
  • Zijn jij en wij na het eerste gesprek enthousiast, dan volgt vaak een tweede gesprek met je toekomstige collega’s.
  • Voor een aantal functies vinden wij een assessment belangrijk.
  • Of we nu wel of niet met je verder willen, je krijgt altijd een persoonlijke terugkoppeling.
  • Als we graag met je verder willen nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Wil je voor je beslist eerst nog even meelopen? Dat is in veel gevallen mogelijk.

Referenties, diploma’s en VOG

Als vast onderdeel van de sollicitatieprocedure checken we je referenties. Dit doen we altijd in overleg met jou. We controleren verder of je alle benodigde diploma’s hebt. Voor zorgfuncties controleren we ook je BIG-registratie. Wij vergoeden de kosten van je eerstvolgende BIG-herregistratie.

Verklaring goed gedrag (VOG)

Medewerkers van het Spaarne Gasthuis werken met patiënten, goederen, geld, gevaarlijke stoffen en vertrouwelijke gegevens. Daarom vragen wij van iedere nieuwe medewerker een VOG. Dit is een bewijs dat je geen strafbaar feit hebt gepleegd dat relevant is voor je nieuwe functie. De kosten voor het aanvragen kun je bij ons declareren als je de VOG bij ons inlevert. Meer informatie vind je op de website van Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Kennismaken en inwerken

Het Spaarne Gasthuis is een grote organisatie. We vinden het belangrijk je goed welkom te heten en wegwijs te maken. Iedere maand organiseren we een introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Daar vertellen we je meer over ons ziekenhuis, maak je kennis met collega’s en met de raad van bestuur. Daarnaast word je natuurlijk zorgvuldig ingewerkt op de afdeling waar je gaat werken.

Privacyverklaring

In onze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens van jou wij verzamelen en gebruiken en voor welk doel. In de verklaring staat uitgelegd wat je rechten zijn met betrekking tot jouw gegevens en waar je terecht kan voor eventuele vragen of klachten over de wijze waarop wij met je gegevens omgaan.