Sluiten
Thuis in
uw dossier

Apotheek

Farmaceutische zorg op maat. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Dat is wat de SAHZ apotheken u bieden.
"Wij halen voor u het beste uit de zorg"

Stichting Apotheek der Haarlemse ziekenhuizen

In het Spaarne Gasthuis vindt u apotheken van Stichting Apotheek der Haarlemse ziekenhuizen. Hier kunt u terecht met het recept dat uw arts u geeft en u vindt er medicijnen die u zonder recept koopt. Bekijk de locaties en neem contact op.

De beste zorg

De ruim 175 medewerkers van Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen leveren medicijnen aan 10 zorginstellingen in de regio, waaronder het Spaarne Gasthuis.

De apotheek beschikt over het ISO 9001:2015 certificaat voor integrale farmaceutische zorg en over de benodigde GMPz-erkenning. Dat betekent dat de apotheek werkt volgens de “Goede Manier van Produceren” richtlijnen.

Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen heeft ruim 50 jaar ervaring.

Controle

U wilt de juiste medicijnen in de juiste dosering. De apothekers en apothekersassistenten controleren alle voorgeschreven medicijnen.

De apotheekmedewerkers letten op:

  • de juiste dosering
  • mogelijke wisselwerking met andere medicijnen
  • mogelijke redenen waarom de patiënt het medicijn niet mag hebben

Het is belangrijk dat uw zorgverlener weet welke medicijnen u gebruikt. Neem daarom bij elk bezoek aan het ziekenhuis een overzicht mee van de medicijnen die u gebruikt. Een overzicht vraagt u op bij uw apotheek.

Medicijncheck

Heeft u een geplande ziekenhuisopname en bent u onder de 18 of ouder dan 70 jaar? Dan wordt u voor uw opname uitgenodigd bij de Medicijncheck. Tijdens een afspraak met de apothekersassistent wordt u gevraagd naar uw medicijngebruik en eventuele allergieën. Zo is de informatie in het dossier actueel voor de ziekenhuisopname.

Ook als u tussen de 18 en 70 jaar bent en u meer dan 5 verschillende medicijnen gebruikt kunt u bij de Medicijncheck terecht.

Vragen over geneesmiddelen, bijvoorbeeld over bijwerkingen, kunt u ook per e-mail stellen via medicijncheck@sahz.nl.

Onderzoek en onderwijs

De beste zorg leveren betekent: medewerkers goed opleiden. Medewerkers volgen intern en extern opleidingen. De apotheek doet wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen en biedt stagemogelijkheden voor studenten.

24/7 spoedrecepten

(023) 224 8631

U kunt altijd terecht bij de apotheek in het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Deze apotheek is 7 dagen per week, 24 uur per dag open.

Links

Locaties:

Voor u geselecteerd

8.2

Tevredenheid

Dit is het gemiddelde cijfer per jaar dat we van u kregen.

Kosten en vergoedingen

Waar bent u voor verzekerd en wat valt binnen het basispakket?