Sluiten
Thuis in
uw dossier

Bloedafname (klinische chemie)

Bloed laten prikken of urine/ontlasting inleveren voor onderzoek? Met het aanvraagformulier, dat u van uw huisarts of behandelend arts heeft ontvangen, kunt u zonder afspraak terecht bij de polikliniek bloedafname van Atalmedial.

Heeft u klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan vragen wij u niet naar het ziekenhuis te komen. Toch kan het zijn dat u bloed moet laten prikken. In dat geval gaat u naar de bloedafname van Atalmedial in het Spaarne Gasthuis Heemstede. U kunt hiervoor niet terecht in Haarlem en Hoofddorp. Kijk op de website van Atalmedial voor welke locaties u nog meer kunt bezoeken wanneer u bovengenoemde klachten heeft.

Het Spaarne Gasthuis werkt samen met Atalmedial. U kunt dus in het Spaarne Gasthuis bloed laten prikken maar ook op een andere afnamelocatie van Atalmedial.

Bloed, urine of ontlasting laten onderzoeken doet u op verzoek van uw huisarts, verloskundige of behandelend arts. Hiermee kan een ziekte worden aangetoond of uitgesloten. Maar er kan ook onderzoek worden gedaan om te kijken of uw behandeling effectief is. Het materiaal wordt onderzocht in het laboratorium van Atalmedial. De uitslag krijgt u van uw huisarts, verloskundige of behandelend arts.

Onderzoeken

Voor sommige onderzoeken zijn per regio informatiefolders beschikbaar.

bloedafname en bloedonderzoek

overige onderzoeken

Afnamelocaties in het Spaarne Gasthuis

Haarlem Noord

Polikliniek
  • Openingstijden: ma - vr: 07:30 - 16:30 uur
Meer informatie over de locatie Haarlem Noord

Haarlem Zuid

Polikliniek
  • Openingstijden: ma - vr: 07:30 - 16:30 uur
Meer informatie over de locatie Haarlem Zuid

Heemstede

Polikliniek
  • Nr. 7
  • Openingstijden: ma - do: 08:00 - 16:00 uur vr: 08:00 - 12:00
Meer informatie over de locatie Heemstede

Hoofddorp

Polikliniek
  • Etage 1, volg A1
  • Openingstijden: ma - vr: 07:30 - 16:30 uur
Meer informatie over de locatie Hoofddorp