Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Trauma centrum

In het Spaarne Gasthuis worden patiënten die een ongeluk hebben gehad behandeld door traumachirurgen en trauma-orthopeden. Het gaat om de eerste opvang als de patiënt het ziekenhuis binnenkomt, de behandeling in het ziekenhuis en de begeleiding van het hersteltraject erna.

Patient op operatietafel in het Spaarne Gasthuis

Op de spoedeisende hulp worden traumapatiënten opgevangen onder supervisie van de traumachirurg of de trauma-orthopeed. Als het nodig is wordt er samengewerkt met andere specialisten zoals de SEH-arts, neurochirurg, neuroloog, aangezichtschirurg of plastisch chirurg.

De kliniek van het Trauma centrum zit in Haarlem Zuid. Hier worden de meeste trauma patiënten opgenomen en vinden de operaties plaats, zoals het herstel van botbreuken. Op alle locaties van het Spaarne Gasthuis zijn er vanuit het Trauma centrum poliklinieken en gipsmeesters aanwezig.

Geriatrische Trauma Unit

Gemiddeld zien we elke dag twee patiënten met een gebroken heup op onze spoedeisende hulp. De zorg rond ouderen met een gebroken heup is daarom gebundeld op de verpleegafdeling Geriatrische Trauma Unit (GTU) in Haarlem Zuid. Hier werken de traumachirurgen en trauma-orthopeden nauw samen met de geriater om de beste zorg te kunnen leveren voor deze vaak kwetsbare groep patiënten. Geriatrische trauma unit - Spaarne Gasthuis

Ons team van specialisten

Hieronder ziet u een aantal aandoeningen en behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt. Staat er niet tussen wat u zoekt? Bekijk de patiënten folders of bel ons voor meer informatie.

Patiëntenfolders