Sluiten
Thuis in
uw dossier

Diëtetiek

De diëtist weet hoe eten, gezondheid, ziekte en het voorkomen van ziekte samenhangen.

Een goed dieet helpt soms bij herstel en verbetert uw conditie. De diëtist draagt met optimale voedingsadviezen bij aan uw behandeling.

Specialistische zorg na verwijziging

Diëtisten van het Spaarne Gasthuis maken onderdeel uit van het medisch specialistisch behandelteam en werken uitsluitend na verwijzing van een behandelend specialist. Zij zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici en behandelen u als dat medisch nodig is.

Wanneer is het nodig uw voeding aan te passen? Bijvoorbeeld:

  • bij een nierfunctiestoornis
  • bij een oncologische aandoening
  • na een chirurgische ingreep

U wordt tijdens uw ziekenhuisopname behandeld of via de polikliniek.

Geen verwijzing, toch dieetadvies?

U kunt alleen met een verwijzing van een behandelend specialist naar de diëtisten van het Spaarne Gasthuis. Heeft u een verwijzing van uw huisarts of wilt u zonder verwijsbrief toch dieetadvies? Bijvoorbeeld omdat u wilt afvallen of lactose-intolerantie heeft? Maak een afspraak met een zelfstandig gevestigd diëtist.

Ziektekostenverzekeringen vergoeden 3 uur dieetadvisering. Soms heeft u recht op extra vergoeding.

Ondervoeding

Ongeveer 1 op de 3 patiënten heeft in een ziekenhuis een verhoogd risico op ondervoeding. Begrijpelijk. Als u ziek bent, vermindert vaak uw eetlust of uw stofwisseling verloopt trager. U beweegt minder.

Goede voeding draagt bij aan uw herstel en verhoogt uw weerstand. Uw behandelaars houden u goed in de gaten. Als het nodig is bezoekt een diëtist u tijdens de opname in het ziekenhuis of neemt telefonisch contact met u op na een bezoek aan de polikliniek. Diëtisten helpen u met advies en op maat gemaakte diëten.

Locaties:

Voor u geselecteerd

8.2

Tevredenheid

Dit is het gemiddelde cijfer per jaar dat we van u kregen.

Kosten en vergoedingen

Waar bent u voor verzekerd en wat valt binnen het basispakket?