Sluiten
Thuis in
uw dossier

Gipspolikliniek

Gips stilt de pijn, stabiliseert en biedt rust. Botbreuken herstellen sneller met gips. In het Spaarne Gasthuis werken gipsverbandmeesters.

Video over de gipskamer

Vooral kinderen kunnen het aanleggen en verwijderen van gips nogal eens eng vinden. In deze video laten we precies zien hoe het er op de gipskamer van het Spaarne Gasthuis aan toe gaat.

Gips en botbreuken

Bij gips denkt u aan botbreuken. Inderdaad, gips helpt vaak bij botbreuken. Maar patiënten met een chronische wond, een gescheurde pees, ontsteking of vergroeiing krijgen soms ook gips.

Gipsverbandmeesters

Bij het Spaarne Gasthuis werken 10 gipsverbandmeesters.

Zij werken nauw samen met:

  • chirurgen
  • orthopeden
  • plastisch chirurgen
  • andere specialisten in het ziekenhuis

Kleuren

U kunt kiezen uit zeven kleuren gips: rood, wit, blauw, oranje, roze, zwart of camouflage.

Verwijzing

Een chirurg of specialist uit het ziekenhuis verwijst u door naar de gipsverbandmeester. Of u bent op de afdeling Spoedeisende hulp en een arts verwijst u door naar de gipskamer.

De gipsverbandmeester over het vak

“Gips moet passen bij de aandoening en bij de patiënt. Je hebt kennis nodig van het bottenstelsel, van spieren en zenuwen. En je hebt mensenkennis nodig. Gips plaatsen is meer dan een rolletje wikkelen. Je legt uit wat je doet en waarom je het doet. Alleen dan kan het gips zijn werk doen.”

Betere zorg

Een gipsverbandmeester is een verpleegkundige of fysiotherapeut die na zijn opleiding een speciale opleiding tot gipsverbandmeester volgde van 18 maanden.

Het Spaarne Gasthuis is een erkend opleider tot gipsverbandmeester. Gipsverbandmeesters volgen regelmatig nascholingscursussen.

Locaties:

Voor u geselecteerd

8.2

Tevredenheid

Dit is het gemiddelde cijfer per jaar dat we van u kregen.

Kwaliteit en veiligheid

U komt naar Spaarne Gasthuis vanwege uw gezondheid. U wilt de beste zorg.