Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Anabole steroïden

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u klachten tijdens of na het gebruik van anabole steroïden? U kunt terecht op het speciale spreekuur. Anabole steroïden zijn middelen die qua structuur en werkzaamheid grote gelijkenis vertonen met het mannelijk geslachtshormoon testosteron.

In Nederland zijn slechts 2 middelen uit deze groep geregistreerd voor gebruik door mensen: testosteron en nandrolon. In de praktijk wordt een scala aan anabole middelen gebruikt waarvan de effecten op mensen niet zijn onderzocht. Daar komt bij dat de middelen in extreem hoge dosis worden gebruikt en vaak worden gecombineerd om de werkzaamheid ervan te verbeteren. Daarnaast worden ook regelmatig niet-anabole middelen gebruikt om bijwerkingen te bestrijden of om vet af te drijven.

Dit spreekuur helpt u bij

Klachten bij gebruik van anabole steroïden

Een discrete behandeling

Declaratie van kosten

Voor het declareren van de kosten aan de ziektekostenverzekeraar hebben wij uw verzekeringsgegevens nodig en dient u een legitimatiebewijs te tonen. De ziektekostenverzekeraar verlangt van ons een omschrijving van de klacht waarvoor de kosten zijn gemaakt. Deze omschrijving is afhankelijk van de hoofdklacht waarvoor u onze poli bezoekt. Uit onze declaratie blijkt dat u op de polikliniek interne geneeskunde bent geweest maar kan niet worden afgeleid dat u anabole steroïden gebruikt of heeft gebruikt.