Sluiten
Thuis in
uw dossier

Mammapoli

Bij het bevolkingsonderzoek op borstkanker is bij u een afwijking gevonden? U voelde zelf een knobbeltje en uw huisarts verwijst u door? U kunt binnen twee dagen terecht bij de poli oncologie in het Oncologie Centrum.

Vrouwen en mannen

In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen borstkanker. Per jaar wordt bij ongeveer 12 duizend vrouwen borstkanker vastgesteld. Hoewel het minder vaak voorkomt, zijn er ook mannen met borstkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 90 mannen de diagnose.

“Vooraf dacht ik: ‘Kanker? dan ga je dood.'” Lees het verhaal van Miranda Jansen die borstkanker had.

Uw eerste bezoek aan de polikliniek

U kunt altijd binnen twee dagen terecht op de poli oncologie. De arts of oncologieverpleegkundige onderzoekt u eerst. Daarna maakt de radioloog een röntgenfoto (mammografie) en een echografie van uw borsten. Soms haalt hij wat cellen of weefsel weg voor verder onderzoek.

De uitslag van de onderzoeken bespreekt u met uw arts. Soms heeft u extra onderzoeken nodig.

Hoe eerder hoe beter

Het is belangrijk dat u regelmatig zelf uw borsten onderzoekt. U kent uw borsten het beste en voelt een afwijking het snelst. Voelt u iets afwijkends? Maak dan een afspraak met uw huisarts. Als het nodig is verwijst hij u door naar het team van deskundigen van het Oncologie Centrum.

Samenwerken voor de beste zorg

Kanker vraagt gespecialiseerde medische behandeling. De nieuwste technieken. Gespecialiseerde artsen. De meest geavanceerde apparatuur. Maar ook deskundige begeleiding op emotioneel of psychisch gebied. Daarom werkt het Spaarne Gasthuis samen met andere ziekenhuizen en deskundigen. Samen voor de beste zorg bij kanker.

 Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we door naar het Oncologie Centrum.

 

Locaties: