Sluiten
Thuis in
uw dossier

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA)

Van verstandskiezen chirurgisch verwijderen tot een kaakreconstructie, een hazenlip corrigeren en het behandelen van ontstoken wortelpunten: bij deze afdeling kunt u terecht voor alles wat te maken heeft met mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie).
"Als kaakchirurg krijg je een variatie aan mensen en problematieken te zien"

De beste zorg

De 7 MKA-chirurgen en 30 medewerkers werken met de nieuwste behandelingen en technieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de 3D-scan, cosmetische aangezichtschirurgie en kijkoperaties van de speekselklieren. Doel van het team is duidelijk: de beste zorg leveren.

Nauwelijks wachttijd

Bij de polikliniek MKA kunt u snel terecht voor een afspraak of behandeling. U kunt ook terecht tijdens de avondspreekuren.

Samenwerken

De MKA-chirurg en uw huisarts, tandarts, orthodontist en/of fysiotherapeut bespreken samen uw behandeling. Uw behandelaars praten niet over u, zij praten mét u.

Bij het Spaarne Gasthuis bent u welkom bij gesprekken over uw behandeling. Waarom? Het gaat om uw gezondheid. Zo weet u precies welke behandeling u krijgt en wat de behandeling inhoudt.

Goed voorbereiden en uitgebreid beoordelen

Wat kunt u verwachten bij een bezoek aan de MKA-chirurgie?

Uw behandeling bestaat uit de volgende drie stappen:

  1. U krijgt een gesprek, gevolgd door lichamelijk onderzoek. Meestel zijn ook röntgenfoto’s nodig.
  2. De MKA-chirurg legt van tevoren uit wat er gaat gebeuren. Meestal vindt behandeling direct poliklinisch plaats. Soms zal een nieuwe afspraak gemaakt worden. Is bij uw ingreep narcose nodig? Dan bespreekt de anesthesioloog dit met u.
  3. Bij de nacontrole wordt uw situatie opnieuw bekeken. En hoort u of aanvullend onderzoek en behandeling nodig is.

Locaties: