Sluiten
Thuis in
uw dossier

Speciale spreekuren

U werkt overdag, zorgt voor de kinderen, heeft geen vervoer naar het ziekenhuis of misschien heeft u een andere reden waarom u niet naar de reguliere spreekuren kunt komen? Dan is het avondspreekuur dé oplossing.
Polikliniek Bekijk locaties

Iedere maandagavond is in de polikliniek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) tussen 17:30 en 21:00 uur geopend. Tijdens dit speciale avondspreekuur kunt u alleen terecht via een gemaakte afspraak.

Bij MKA kunt u ook terecht bij speciale spreekuren. Hieronder een kort overzicht van de speciale spreekuren:

Implantologie spreekuur

Uw tandarts of MKA-chirurg verwijst u naar het implantologiespreekuur. Tijdens het spreekuur zijn een aantal MKA-chirurgen en een gespecialiseerd tandarts aanwezig. Zij geven aan welke behandeling voor u het beste is.

Orthodontie spreekuur

Het speciale orthodontie spreekuur vindt maandelijks op een donderdagmiddag plaats. De orthodontist verwijst u door naar dit spreekuur, na overleg met de MKA-chirurg.

Tijdens het speciale orthodontie-spreekuur zijn orthodontisten uit de regio en meerdere MKA-chirurgen aanwezig. Voordeel hiervan is dat alle deskundigen samen direct de beste behandeling voor u uitstippelen, uiteraard in goed overleg met u. Zo bespaart u tijd en weet u direct waar u aan toe bent.

Speekselfunctie-spreekuur

Maandelijks is er een speekselfunctie-spreekuur. Meestal op woensdagen. Tijdens dit spreekuur observeren specialisten de functie van uw speekselklieren met een zogeheten speekseltest en een persoonlijk gesprek.

Uw huisarts, tandarts of een specialist verwijst u door naar dit spreekuur, na overleg met de MKA-chirurg. Een reumatoloog verwijst u door naar het speekselfunctie-spreekuur, bijvoorbeeld om het syndroom van Sjögren aan te tonen.

Kaakgewrichtsklachten

Bij uw behandeling werken een fysiotherapeut, logopedist en/of tandarts-gnatholoog samen met uw MKA-chirurg.

Enkele voorbeelden van samenwerking:

  • De fysiotherapeut stelt bijvoorbeeld een oefenprogramma samen. De oefeningen neemt de fysiotherapeut met u door.
  • Een logopedist bekijkt hoe u uw mond gebruikt en hoe u slikt.
  • De tandarts- gnatholoog beoordeelt de stand van uw tanden en kiezen en kan een spalk maken als dat nodig is.

Meer weten of afspraak maken?

Wilt u meer weten over de speciale spreekuren of direct een afspraak maken (met doorverwijzing)? Neem contact op met de polikliniek MKA.

Locaties: