Sluiten
Thuis in
uw dossier

Neonatologie

Sommige baby's hebben speciale zorg nodig. Bijvoorbeeld te vroeg geboren baby's of baby's met een ziekte. De afdeling neonatologie biedt deze speciale zorg.
"Wij halen voor u het beste uit de zorg"

Couveuse

Als uw baby in het ziekenhuis moet blijven, dan ligt het in een couveuse. Ouders zijn zo veel mogelijk betrokken bij de zorg voor hun kind. U bent de hele dag welkom.

Polikliniek

Soms hoeft een baby niet in het ziekenhuis te blijven, maar heeft uw kind wel speciale zorg nodig. In dat geval start poliklinische behandeling.

Uw baby komt in aanmerking voor poliklinische zorg als uw baby:

  • is geboren na een zwangerschap van 32 weken of korter
  • een geboortegewicht heeft van 1500 gram of lager
  • ernstige ademhalingsproblemen heeft (of: heeft gehad)
  • aangeboren afwijkingen heeft
  • andere door een arts vastgestelde problemen heeft

Neonatologie en het consultatiebureau

De kinderartsen van de polikliniek neonatologie behandelen uw kind. Moet u dan ook naar het consultatiebureau? Ja. Maar u hoeft niet naar het consultatiebureau in uw woonplaats. Het consultatiebureau heeft een spreekuur in het Spaarne Gasthuis.

De afdeling neonatologie

De afdeling neonatologie heeft een couveusekamer met monitoren, een wiegenkamer en een opnamekamer. Er is plaats voor vijftien pasgeborenen.

Ontmoet het team

Bij de afdeling neonatologie werken vier kinderartsen, een neonatoloog, een kinderarts-intensivist, arts-assistenten en een team van verpleegkundigen om baby’s de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Locaties: