Sluiten
Thuis in
uw dossier

Neurochirurgie

De neurochirurg opereert mensen met aandoeningen in de hersenen en het ruggenmerg. Daarnaast vallen ook aandoeningen van zenuwen in armen of benen binnen het vakgebied. Bij geen gehoor en spoed bel: (071) 526 9111.
"Wij halen voor u het beste uit de zorg"

Veelvoorkomende aandoeningen zijn een nek- of lage rughernia en een vernauwing van het kanaal in de rugwervel, de zogeheten lage rug stenose. Vaak verwijst de neuroloog u door naar de neurochirurg.

Ook voor carpaal tunnel syndroom (ook wel aangeduid als muisarm) of ulnarisbeknelling (een beknelling van een zenuw in de elleboog) kunt u bij de neurochirurg terecht.

De neurochirurgen van het Spaarne Gasthuis werken in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en zijn een of meerdere dagen in het Spaarne Gasthuis werkzaam.

De neurochirurg voert operaties voor hernia, stenose, carpaal tunnel syndroom en ulnarisbeknelling uit in het Spaarne Gasthuis. Meer ingewikkelde en ingrijpende operaties, bijvoorbeeld aan hersenen en ruggenmerg vinden plaats in het LUMC.

Samenwerken

De neurochirurg en neuroloog werken nauw met elkaar samen.

Een neurochirurg over het vakgebied

“Neurochirurgie lijkt op muziek maken. Het zenuwstelsel vereist aandacht voor details en voorzichtigheid. Uiteindelijk wil je dat alles in harmonie samenwerkt.”

Locaties: