Sluiten
Thuis in
uw dossier

Neurologie

Neurologie is een specialisme dat vooral bekend is vanwege aandoeningen van hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren. Van hoofdpijnklachten tot de ziekte van Parkinson en van epilepsie tot een hernia.
''Wij halen voor u het beste uit de zorg''

Martijn Weisfelt

Neuroloog Vind uw arts >

Samenwerken

Voor het onderzoek van patiënten werkt de neuroloog nauw samen met de afdelingen klinische neurofysiologie en radiologie.

Neurologie is een ingewikkeld vakgebied. De neuroloog werkt daarom vaak samen met andere specialisten bij onderzoek en behandeling. Denk aan de internist, de cardioloog, de neurochirurg, de vaatchirurg en de geriater.

Voorbeelden van neurologische aandoeningen zijn:

Speciale spreekuren bekorten de wachttijd

Naast het reguliere spreekuur op de polikliniek neurologie zijn er ook speciale spreekuren. Deze spreekuren zijn bedoeld om de totale wachttijd van het eerste bezoek tot aan eventuele behandeling zo veel mogelijk te verkorten.

Speciale spreekuren zijn er voor:

  • Hoofdpijn
  • Bewegingsstoornissen
  • Geheugenstoornissen
  • Carpale tunnel syndroom
  • Hernia

Uw huisarts of behandelend specialist verwijst u naar een van de speciale spreekuren.

Het team

Bij de afdeling neurologie werken 12 algemeen neurologen. De meeste neurologen hebben daarnaast een eigen aandachtsgebied. Bij de afdeling neurologie werken ook arts-assistenten die na een studie geneeskunde en het arts-examen onder toezicht van een specialist werken.

Bij neurologie werken ook meerdere verpleegkundig specialisten: dit zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in bepaalde neurologische aandoeningen.

Onderwijs

De afdeling neurolgie verzorgt onderwijs voor studenten, co-assistenten, basisartsen, huisartsen-in-opleiding en spoedeisendehulpartsen-in-opleiding. Het zou zomaar kunnen dat u meerdere mensen ziet tijdens spreekuren en/of onderzoeken.

Locaties: