Sluiten
Thuis in
uw dossier

Obesitas chirurgie (bariatrie)

Obesitas chirurgie (bariatrie) is een specialisme die zich bezighoudt met de oorzaken, voorkomen (preventie) en behandeling van zwaarlijvigheid (obesitas). Het houdt in dat u ernstig overgewicht heeft.
Polikliniek 023 224 0230
Wij halen voor u het beste uit de zorg

Wat is obesitas?

Obesitas is een chronische ziekte waarbij de gezondheid in gevaar is door een te hoog vetpercentage (vetzucht).

Bent u tussen de 18 en 65 jaar? Is uw BMI 40 of hoger? Of is uw BMI 35 en heeft u bijvoorbeeld suikerziekte, hoge bloedruk, te hoge cholesterol of slijtage van gewrichten? Dan heeft u ernstige zwaarlijvigheid. U komt in aanmerking voor een operatie.

Bereken uw BMI.

Hoe is obesitas te behandelen?

U heeft meerdere pogingen gedaan om af te vallen met behulp van een diëtist. Een laatste hulpmiddel om gewicht te verliezen kan een operatie zijn. Er zijn 4 soorten operaties mogelijk:

  1. maagband
  2. maagverkleining (in het Engels ‘sleeve’)
  3. maagomleiding: Roux-en-Y Gastric Bypass en Omega-loop Gastric Bypass
  4. darmomleiding operaties: Duodenal Switch, distale Gastric Bypass, Sadi-s

De operaties hebben risico’s en verschillende bijwerkingen. Voor het beste resultaat moet u voor, tijdens en na de operatie uw dagelijkse gewoontes veranderen. Lees de folder ‘obesitas chirurgie: operaties tegen overgewicht’ wat u te wachten staat.

Informatiefilmpjes

Bekijk voordat u aan de behandeling begint de informatiefilmpjes. U krijgt in korte animaties alle informatie uitgelegd over voor, tijdens en na de operatie. De filmpjes zijn er ook in de talen Engels, Arabisch en Turks.

Van afspraak tot operatie

Wilt u een operatie tegen overgewicht? Volg dan de 10 stappen die nodig zijn voordat de operatie kan gebeuren. Heeft u vragen over de hele of een deel van de behandeling? Neem contact op met de polikliniek obesitas chirurgie. Klik hier voor de 10 stappen.

Na de operatie

Na de operatie verlopen uw dagelijkse leven en uw eetpatroon ineens helemaal anders dan u gewend bent. U leest dit uitgebreid in de diverse folders over obesitas chirurgie en van de diëtist.

Na de operatie komt u elk jaar 1 keer terug naar de polikliniek obesitas chirurgie voor controle.

Het team

Binnen het specialisme obesitas chirurgie werken obesitas chirurgen, internisten, diëtisten en psychologen nauw samen. Het gehele team obesitas chirurgie van MC Slotervaart inclusief de betrokken artsen werken in het Spaarne Gasthuis.

Locaties: