Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis
sjoerd-bruin-obesitas-chirurg

baria-nederland

Obesitas chirurgie wordt ook wel bariatrische chirurgie genoemd. Het is de behandeling van mensen met ernstig overgewicht (morbide obesitas) met hulp van een operatie.

Morbide obesitas is een ernstige chronische ziekte waarbij de gezondheid in gevaar is door een te hoog lichaamsgewicht. Morbide obesitas kan leiden tot hart- en vaatziekten, suikerziekte, slaapapneu, slijtage van gewrichten en kanker.

Lees meer over obesitas

obesitas-chirurgie-yair-asherman

Behandelingen van obesitas

Lukt het niet om zelf van uw ernstige overgewicht af te komen? Hebben serieuze dieetpogingen om uw eetpatroon en leefstijl aan te passen niet het gewenste resultaat opgeleverd? Twijfelt u welke stap u nu nog kunt nemen? Dan kan een bariatrische operatie een oplossing zijn.

Operaties die bij Baria Nederland worden uitgevoerd tegen morbide obesitas zijn de maagverkleiningsoperaties. Namelijk de gastric bypass operatie (maagomleiding) en de gastric sleeve operatie (maagverkleining). Deze operaties zijn een laatste hulpmiddel in de strijd tegen morbide obesitas.

Lees meer over deze operaties

Overgewicht wordt bepaald aan de hand van de Body Mass Index (BMI).

Bereken uw BMI

Chirurgen met jarenlange ervaring

De bariatrisch chirurgen van Baria Nederland hebben jarenlange kennis en ervaring in de obesitas chirurgie. Zij hebben duizenden bariatrische operaties uitgevoerd. Die ervaring deden zij op in het voormalige MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam, dat tot 2018 het grootste bariatrisch centrum van Nederland was.

Ook na uw operatie de beste zorg

Hoewel gewichtsverlies bepaalde klachten kan wegnemen, kan het ook psychische, emotionele en sociale problemen of stress veroorzaken. Bij de poliklinische controles wordt daar voortdurend op gelet en als het nodig is krijgt u hulp van een psycholoog. Een medisch psycholoog maakt deel uit van het multidisciplinaire team en kan u zo nodig helpen.

Alle patiënten die bij Baria Nederland in het Spaarne Gasthuis worden geopereerd, worden jaarlijks gecontroleerd door onze internisten. Deze controles krijgt u in ieder geval 5 jaar lang na uw operatie. Patiënten die een bariatrische operatie hebben ondergaan en hierdoor lichamelijke of geestelijke klachten hebben, kunnen levenslang bij ons terecht.

Neemt u ook de stap?

De keuze voor een maagverkleining of -omleiding maak je niet zomaar. Heeft u een BMI van 40 of hoger en wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Plan dan eens een gratis info-date met een van onze verpleegkundig specialisten.

Plan een info-date

Heeft u al een verwijsbrief? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Bel ons of maak een afspraak

Ons team van specialisten

Een compleet team staat voor u klaar. U kunt niet alleen rekenen op de expertise van onze chirurgen. Bij Baria Nederland werkt een multidisciplinair team van obesitas chirurgen, internisten, anesthesiologen, diëtisten, psychologen, verpleegkundig specialisten en dokters-assistenten nauw samen om u optimale zorg te geven. Drie verpleegkundig specialisten (i.o.) begeleiden het hele traject samen met u.

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek?

Locatie van dit specialisme

Hoofddorp

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Hoofddorp