Sluiten
Thuis in
uw dossier

Welkom bij Baria Nederland

Hét topklinische centrum voor bariatrische chirurgie van het Spaarne Gasthuis.

Met een gezond gewicht kan het leven voor u weer veel aangenamer worden. Vanzelfsprekende dingen als fietsen met je kinderen, voetballen met je kleinzoon of gewoon je veters kunnen strikken, dat wilt u toch ook weer kunnen? Is uw BMI hoger dan 40 en heeft u al vaak geprobeerd af te vallen, maar is dat niet gelukt?

De specialisten van Baria Nederland staan voor u klaar. Zij kennen als geen ander de nadelen van ernstig overgewicht op uw gezondheid én de beperkingen in het dagelijkse leven. Door goede voorlichting, begeleiding en een eventuele operatie, zetten we samen de stap naar een gezonder leven. Plan geheel vrijblijvend zonder wachttijd een telefonische info-date met de verpleegkundig specialist.

baria-nederland-foto

baria-nederland

Bij Baria Nederland is behandeling mogelijk wanneer er sprake is van ernstige obesitas (ook wel morbide obesitas genoemd). Hierbij is uw BMI hoger dan 40. Mocht u last hebben van bijkomende problemen, zoals een te hoge bloeddruk, slijtage van gewrichten, hoog cholesterol, slaapapneu of suikerziekte, dan is behandeling al vanaf een BMI van 35+ mogelijk. Ook moet u 18 jaar of ouder zijn en bij uw eerste afspraak niet ouder zijn dan 65 jaar.

Gemiddeld leven mensen na een maagverkleiningsoperatie tien jaar langer. Een operatie is echter niet voor iedereen de beste keuze. Samen kijken we naar wat voor u mogelijk is.

De behandeling start met persoonlijke gesprekken en een zorgvuldige screening. We onderzoeken of u voor een maagverkleiningsoperatie in aanmerking komt of dat een andere behandeling beter is, bijvoorbeeld een beweeg- en/of leefstijlprogramma zoals het gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) programma. Dit laatste kunt u bespreekbaar maken met uw huisarts.

Waarom kiest u voor Baria Nederland in het Spaarne Gasthuis?

Persoonlijke aanpak

Ons obesitas-team

Géén wachttijden

Plan een telefonische info-date met een verpleegkundig specialist

De keuze voor een maagverkleining maakt u niet zomaar. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Zoals: kom ik in aanmerking voor een maagverkleining? Welke operatie past het beste bij mij? Of hoe snel kan ik terecht in het Spaarne Gasthuis? In een persoonlijk en informatief gesprek met één van onze verpleegkundig specialisten krijgt u antwoord op al uw vragen. Zij legt u graag meer uit over de mogelijkheden en helpt u bij het nemen van een besluit. Vanwege de coronamaatregelen vinden de info-dates momenteel telefonisch plaats.

We zijn er voor u en kunnen u snel en veilig ontvangen!

Vul het formulier in en dan neemt een van de collega's uit ons team (Esther of  Sandra) binnen 4 werkdagen contact met u op.

Ja, ik wil een info-date

    De verpleegkundig specialist doet haar best u te bellen op het gewenste moment.