Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Komt u in aanmerking voor een maagverkleining?

 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een operatie tegen ernstig overgewicht, zoals een maagverkleining? Aan de hand van uw gewicht, uw lengte, uw leeftijd en enkele andere vragen kunt u hier zien wat uw overgewicht is, wat uw Body Mass Index (BMI) is en of u een bariatrische operatie zou kunnen krijgen. Meet uw lengte zonder schoenen. Weeg uzelf zonder schoenen en met lichte kleding. Vul hieronder uw leeftijd, lengte, gewicht en enkele vragen over uw gezondheid in.

bmi-berekenen

Bereken uw BMI en neem contact met ons op:

Een gezonde BMI ligt tussen 18,5 en 25. Obesitas begint bij een BMI hoger dan 30. Bij Baria Nederland is een operatie tegen ernstig overgewicht, zoals een maagverkleining mogelijk wanneer er sprake is van ernstige obesitas (ook wel morbide obesitas genoemd). Hierbij is uw BMI hoger dan 40. Mocht u last hebben van bijkomende problemen, zoals een te hoge bloeddruk, slijtage van gewrichten, hoog cholesterol, slaapapneu of suikerziekte, dan is behandeling al vanaf een BMI van 35 mogelijk. Ook moet u 18 jaar of ouder zijn en bij uw eerste afspraak niet ouder zijn dan 65 jaar.

Neemt u ook de stap?

De keuze voor een maagverkleining of -omleiding maakt u niet zomaar. Heeft u een BMI van 40 of hoger en wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Plan dan eens een gratis info-date met een van onze verpleegkundig specialisten.

Plan een info-date

Heeft u al een verwijsbrief? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Bel ons of maak een afspraak

baria-nederland