Sluiten
Thuis in
uw dossier

Musicispreekuur

Heeft u klachten of blessures die ontstaan door het bespelen van een instrument? Of klachten of ziekte die er juist voor zorgen dat u uw instrument niet goed kan bespelen? Zoek tijdig hulp! De meeste muzikanten krijgen er op een bepaald moment in hun carrière mee te maken.

In Nederland zijn ongeveer 20.000 professionele en 3 miljoen amateur musici. Zij moeten, net als sporters, een lichamelijk topprestatie leveren om hun vak te kunnen uitoefenen. Blessures en pijnklachten komen dan ook vaak voor bij deze groep, maar er is in Nederland weinig medische zorg die volledig gericht is op musici. Op het musicispreekuur in het Spaarne Gasthuis kunnen muzikanten uit het hele land terecht om de juiste medische zorg te krijgen.

Voor wie is dit spreekuur?

Op dit spreekuur kunnen zowel professionele als amateur musici terecht met/voor:

  • Klachten die worden veroorzaakt door het musiceren
  • Aandoeningen die het musiceren negatief beïnvloeden (denk bijvoorbeeld aan een botbreuk)
  • Diagnostiek
  • Een second opinion
  • Op maat gemaakte behandelingen van klachten

Aanmelden

Het spreekuur vindt elke 2 weken op maandagochtend tussen 8:00 en 12:00 uur plaats. Om een afspraak te maken met een van de specialisten heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Met een verwijsbrief kunt u op korte termijn terecht voor een afspraak.

Heeft u een verwijzing en wilt u een afspraak maken? Bel dan: (023) 224 0130

Team

Uniek aan dit spreekuur is dat specialisten die tot de top van hun vakgebied  behoren en bekend zijn met muziekgeneeskunde, betrokken zijn. U als musicus krijgt dus de beste medische zorg; wij begrijpen hoe belangrijk het kunnen musiceren voor u is.

Locaties: