Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Musicispreekuur

Heeft u klachten of blessures die ontstaan door het bespelen van een instrument? Of klachten of ziekte die er juist voor zorgen dat u uw instrument niet goed kan bespelen? Zoek tijdig hulp! De meeste muzikanten krijgen er op een bepaald moment in hun carrière mee te maken.

Specialisten van het musicispreekuur helpen een violiste met een juiste houding tijdens het spelen.

In Nederland zijn ongeveer 20.000 professionele en 3 miljoen amateur musici. Zij moeten, net als sporters, een lichamelijk topprestatie leveren om hun vak te kunnen uitoefenen. Blessures en pijnklachten komen dan ook vaak voor bij deze groep, maar er is in Nederland weinig medische zorg die volledig gericht is op musici. Op het musicispreekuur in het Spaarne Gasthuis kunnen muzikanten uit het hele land terecht om de juiste medische zorg te krijgen.

Musicispreekuur

Bij het spreekuur is een orthopedisch chirurg aanwezig. Afhankelijk van uw klachten zijn er ook andere behandelaars aanwezig. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een plastisch chirurg of een KNO-arts.

Voor musici van elk niveau

Muziekgerelateerde klachten

Complete behandeling

Second opinion

Aanmelden

Het spreekuur vindt elke 2 weken op maandagochtend tussen 8:00 en 12:00 uur plaats. Om een afspraak te maken met een van de specialisten heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Met een verwijsbrief kunt u op korte termijn terecht voor een afspraak.

Heeft u een verwijzing en wilt u een afspraak maken? Bel dan: (023) 224 0130.

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek?