Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Pijn is een natuurlijke manier van het lichaam om aan te geven dat er iets niet in orde is. Daarom moet pijnbestrijding zorgvuldig plaatsvinden. Chronische pijn kan het dagelijks leven ernstig beïnvloeden. Het team van het pijncentrum van het Spaarne Gasthuis kan u helpen de pijn te bestrijden, of beheersbaar te maken. Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar de polikliniek pijnbestrijding.

Dit specialisme helpt u bij

Aandoeningen

Zoals: hoofd- en aangezichtspijn, pijn als gevolg van kanker en pijn veroorzaakt door een hernia.

Behandelingen

Zoals: injecties en medicatie en palliatieve pijnbestrijding.

injecties en medicatie

Pijnbestrijding werkt in de meeste gevallen met injecties en medicatie. Deze blokkeren de zenuwen die de pijnprikkels doorgeven aan de hersenen.

Onderzoeken

Zoals: pijnconsult.

Een gespecialiseerd anesthesioloog kan proberen pijnklachten verminderen als deze aanhouden (chronische pijnklachten). Chronische pijn is pijn die langer dan 3 tot 6 maanden duurt. Meestal is die moeilijk te behandelen met klassieke pijnstillers. Vaak is de oorzaak ervan niet (meer) terug te vinden.

Patiëntenfolders

Locaties van dit specialisme

De pijnspecialisten van het Spaarne Gasthuis draaien sinds kort ook spreekuur in IJmuiden. Zij doen dat een dagdeel per week in Huisartsenpraktijk ’t Plein 1945 105.

Haarlem Zuid

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Haarlem Zuid

Hoofddorp

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Hoofddorp

Haarlem Noord

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Haarlem Noord