Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Op de afdeling psychiatrie en medische psychologie (PAAZ) kijken we hoe psychische en lichamelijke klachten samenhangen. Voor een eerste afspraak komt u naar de polikliniek. Tijdens de eerste afsprak (intakegesprek) stelt de arts de diagnose en krijgt u uitleg over uw behandeling. Uw behandeling kan plaats vinden op de polikliniek, op de verpleegafdeling als opname of ergens anders. U kunt vrijwel meteen terecht voor een intakegesprek.

Dit specialisme helpt u bij

Hieronder ziet u een aantal aandoeningen waarvoor u bij ons terecht kunt. Staat er niet tussen wat u zoekt? Bekijk de patiëntenfolders of bel ons voor meer informatie.

Aandoeningen

Zoals: angst, ziekenhuistrauma, en zwangerschapspsychose.

Behandelingen

De afdeling psychiatrie en medische psychologie behandelt klachten waarbij psychische en lichamelijke klachten samenhangen. Hieronder ziet u een aantal behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt.

Medicatie

Gesprekstherapie

Elektroconvulsie therapie (ECT)

Uw zorgproces

Wanneer krijgt u een verwijzing? Hoe verloopt een eerste intakegesprek? En hoe gaat de behandeling? Lees op deze pagina het verloop van uw zorgproces. Uw behandeling vindt plaats op de polikliniek, tijdens een klinische dagbehandeling (KDO) of als opname.

Wordt u in 2022 behandeld in de geestelijke gezondheidszorg (ggz)? Dan krijg u te maken met een nieuwe bekostiging. In deze folder leest u wat u daarvan merkt.

Meer informatie over uw rekening vindt u op deze pagina.

Lees hier het kwaliteitsstatuut 'Te Gast in Elkaars Leven' van de vakgroep psychiatrie.

Ons team van specialisten

De psychiaters in het Spaarne Gasthuis werken samen met specialisten van andere afdelingen. Uw behandelend arts is betrokken bij de gehele behandeling.

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek?

Locaties van dit specialisme

Haarlem Zuid

Polikliniek
Verpleegafdeling
Meer informatie over de locatie Haarlem Zuid

Hoofddorp

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Hoofddorp