Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Revalidatie na Covid-19

Mensen die corona hebben gehad en opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, moeten daar meestal langdurig van herstellen. Zij kunnen nog geruime tijd last hebben van lichamelijke en geestelijke klachten. In het Spaarne Gasthuis werken specialisten van verschillende afdelingen samen om het herstel van ex-coronapatiënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze post-Covid revalidatie.

Huisartsen die informatie zoeken over post-Covid revalidatie en nazorg kunnen hier terecht.

Multidisciplinaire samenwerking

De meeste patiënten die COVID-19 hebben gehad kunnen met een therapeut van buiten het ziekenhuis revalideren. Maar sommige mensen hebben zulke ernstige problemen, dat ze met hulp van het ziekenhuis moeten revalideren. Bij de post-Covid revalidatie in het ziekenhuis zijn revalidatieartsen, longartsen, fysiotherapeuten en intensivisten betrokken. Patiënten die door de huisarts worden doorgestuurd, worden door dit team besproken en er wordt een revalidatieplan gemaakt.

(Ex)COVID-19 patiënten kunnen ook logopedie, ergotherapie, maatschappelijk werk en/of een psycholoog nodig hebben. Ook dit kan (onder leiding van een revalidatiearts) in het ziekenhuis plaatsvinden. Hiervoor heeft u ook een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

Het behandeltraject

Revalideren thuis / buiten het ziekenhuis

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek?

Locaties van dit specialisme

Hier geven we de locaties van het specialisme weer.

Haarlem Noord

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Haarlem Noord

Hoofddorp

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Hoofddorp