Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Dit specialisme helpt u bij

Hieronder ziet u een aantal aandoeningen en onderzoeken waarvoor u bij ons terecht kunt. Staat er niet tussen wat u zoekt? Bekijk de patiëntenfolders of bel ons voor meer informatie.

Onderzoeken in de zwangerschap

Zoals: NIPT, 20-weken echo en bloedonderzoek.

20 weken echo

Alle zwangeren kunnen een 20 weken echo laten maken. Hierbij wordt de baby 'nagekeken' en kunnen grote of kleinere afwijkingen aan het licht komen. Deze uitgebreide echo wordt vergoed.

NIPT en 13 wekenecho

Alle zwangeren kunnen onderzoek laten doen naar de aanwezigheid van een chromosoomafwijking (Edwards-, Patau- of Downsyndroom) bij hun kind. De NIPT is hiervoor een betrouwbare bloedtest die niet wordt vergoed. De 13 weken echo is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij uw kind. U kiest zelf of u de 13 weken echo wilt. Deze echo is onderdeel van een landelijke wetenschappelijke studie.

termijnecho

Rond de 10 weken zwangerschap krijgt u een termijnecho.

Na de bevalling

hulp bij borstvoeding

Iedere ochtend is er een lactatiekundige op de geboorte afdeling aanwezig. Zij kan uw vragen over borstvoeding beantwoorden of helpen bij het geven van borstvoeding.

Uw zwangerschap en het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u hier vragen over heeft. Hoe zit het met uw afspraken in het ziekenhuis en kunt u hier nog veilig bevallen? Bekijk hier de veelgestelde vragen over uw zwangerschap, bevalling en het coronavirus.

Ik heb het coronavirus, kan ik in het ziekenhuis bevallen?

De informatieavond over bevallen gaat niet door, hoe kan ik me het beste voorbereiden op een bevalling in het ziekenhuis?

Is het verstandig een kinkhoestvaccinatie te nemen?

Is het verstandig om mijzelf te laten vaccineren tegen het coronavirus in de zwangerschap?

De beste zorg voor u bij Rondom Zwanger

Bent u zwanger, dan kiest zelf een verloskundigenpraktijk die u begeleidt tijdens uw zwangerschap en bij de bevalling. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Rondom Zwanger. Bij Rondom Zwanger werken de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis nauw samen met verloskundigen en kraamzorgorganisaties uit de regio. Samen met u bepalen zij welke zorg voor u het beste is, in hoeverre u zorg krijgt in het ziekenhuis en stellen zij een persoonlijk zorgpad op. Hierin staat de begeleiding tijdens uw zwangerschap beschreven.

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek?

Locatie(s) van dit specialisme

Haarlem Zuid

Verpleegafdeling
Meer informatie over de locatie Haarlem Zuid