Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Aaf Kuijper

Cardioloog

Aaf Kuijper studeerde medicijnen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werd opgeleid tot cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ondertussen rondde hij in de avonduren een promotieonderzoek af. Na zijn opleiding werkte hij nog een jaar in het LUMC als fellow electrofysiologie. In 1999 kwam Kuijper in dienst bij het Spaarne Ziekenhuis, nu Spaarne Gasthuis.

''Het boeiendste vind ik acuut moeten ingrijpen.''

“In 1999 was al sprake van een nieuw ziekenhuis dat in de regio Hoofddorp gebouwd zou gaan worden. Een nieuw ziekenhuis: dat vormde 1 van de redenen waarom ik hier graag kwam werken. Een andere reden was het team van cardiologen dat er werkte. Een middelgroot team, met een goede onderlinge sfeer; ik vind het prettig om met meerdere collega’s te werken. Inmiddels is het team na de fusie met het Kennemer Gasthuis nog verder uitgebreid.”

“Het boeiendste aan de cardiologie vind ik het wanneer ik acuut moet ingrijpen om iemands lange termijn-prognose ten goede te kunnen keren. Ik beoefen en beheers de hele invasieve en non-invasieve cardiologie, behalve de interventiecardiologie, waaronder het dotteren. Dat is voorbehouden aan een aantal gespecialiseerde centra.”