Sluiten
Thuis in
uw dossier

Adrie de Winter

Oogarts

Oogarts Adrie de Winter ( Nisse, 1953) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij voltooide zijn specialisatie tot oogarts in 1984 aan de Universiteit van Leiden. Direct daarna kon hij zijn werkzaamheden starten bij de Maria Stichting. Al 15 jaar voor de nieuwbouw in Hoofddorp hield hij wekelijks tweemaal spreekuur in Skagerrak 116 te Hoofddorp. Dit praktijkdeel werd na voltooiing van de nieuwbouw volledig ingebracht in het Spaarne Gasthuis. In 2011 heeft De Winter een boek gepubliceerd: Gezond eten voor je ogen. Een smakelijke handreiking tegen leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD).

Hoe ouder hoe leuker

“Oogheelkunde boeit me nog steeds enorm. In de loop van de jaren heb ik in het bijzonder belangstelling gekregen voor chronische oogaandoeningen, zoals glaucoom en leeftijdgebonden maculadegeneratie. Vooral als mensen daarnaast cataract (staar) hebben, is het een uitdaging om een goed behandelresultaat te realiseren.”

“Ik ga graag op een rustige en ontspannen manier met patiënten om, dan hebben we er allebei het meeste voordeel van. De gemiddelde leeftijd van mijn patiënten is boven de zeventig. De chronische oogaandoeningen die ik veel behandel komen namelijk vaak op latere leeftijd voor. Onderzoeken en metingen in het Spaarne Gasthuis worden nu door ervaren gespecialiseerde medewerkers gedaan. Hierdoor kunnen wij als oogarts meer de tijd voor mensen nemen.”

Sinds 1990 is Adrie de Winter lid van de werkgroep glaucoom van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.