Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uw afspaak in het ziekenhuis is aangepast naar een telefonische afspraak vanwege het coronavirus tenzij u door een van onze medewerkers bent gebeld. Heeft u vragen? Bel tijdens werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur of in het weekend tussen 10:00 en 16:30 uur naar: (023) 224 4112. Klik hier voor meer informatie.

ENGLISH: Spaarne Gasthuis prepares for coronavirus. On this page you can read all the current information concerning our hospital.

Annemarie Overbeek

Verpleegkundig specialist hematologie

Annemarie Overbeek is hematologie verpleegkundige in het Oncologie Centrum en volgt de opleiding tot verpleegkundig specialist.

"Hematologie is het mooiste specialisme wat er is!"

Hematologie is het onderdeel van interne geneeskunde dat zich vooral bezighoudt met ziekten van het bloed, de lymfeklieren en het beenmerg. Annemarie: “Ik begeleid de hematologische patiënt in het traject van diagnose tot zolang de patiënt daar behoefte aan heeft. Ik ben goed in psychosociale begeleiding en het signaleren van problemen.” Annemarie ziet op haar spreekuur veel patiënten met psychische en lichamelijke klachten als gevolg van een intensieve immuno- of chemotherapie. “Belangrijk in mijn zorg vind ik om veiligheid en vertrouwen te scheppen. Humor vind ik ook belangrijk. Ik wil mijn patiënten zo goed mogelijk door het zware traject begeleiden.”

Annemarie werkt sinds 2018 in het Spaarne Gasthuis.