Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Annemieke Boom

Anesthesioloog

Annemieke Boom studeerde geneeskunde in Amsterdam, aan VUmc. In 1995 behaalde zij haar artsendiploma. Boom vervolgde haar specialisatie in Leiden aan LUmc, waar zij vervolgens nog een verdere specialisatie in de cardio-anesthesie deed. In 2007 koos Boom voor het Spaarne Gasthuis.

"Voorop staat dat de patiënt veilig en met vertrouwen een ingreep ondergaat"

“Het Spaarne Gasthuis is een zeer innovatief ziekenhuis. Ook met de maatschap anesthesiologie maken we gebruik van de nieuwste technieken en inzichten. De anesthesiologische zorg in dit ziekenhuis is de best mogelijke, hoogwaardige zorg.”

“Voor mij is anesthesiologie één van de mooiste vakken binnen de geneeskunde omdat het zo’n breed vakgebied is. Wij zien patiënten in alle leeftijdscategorieën met een heel scala aan afwijkingen, ernstige en minder ernstige. Voor iedere patiënt maken we de anesthesie op maat. Voorop staat dat de patiënt veilig en met vertrouwen een ingreep ondergaat. Ook is het erg belangrijk dat we voor en tijdens de operatie al de omstandigheden scheppen voor een voorspoedig herstel daarna.”

“De anesthesiologie heeft eigenlijk 2 kanten. Het is een heel technisch vakgebied, dat specifieke vaardigheden en kennis vereist over het functioneren van het menselijk lichaam. Maar het is ook een vak waarbij de band met de patiënt van niet te onderschatten belang is. Tijdens de preoperatieve screening op de polikliniek, maar ook op de operatiedag zelf, geven we veel uitleg aan de patiënt over de anesthesie en over de ingreep.”

Aandachtsgebieden:

  • kinderanesthesie
  • anesthesie bij longchirurgie
  • NIAZ
  • kwaliteit en veiligheid van het perioperatieve traject