Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Anouk Corstjens

Anesthesioloog-intensivist

Anouk Corstjens (Loenersloot 1970) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1996 studeerde zij af. In Groningen specialiseerde Corstjens zich tot anesthesioloog en intensivist aan het Universitair Medisch Centrum aldaar.

''Optimale pijnbestrijding en optimaal comfort gaan hand in hand''

In 2006 voltooide zij deze specialisatie, waarna zij in 2007 voor het Spaarne Gasthuis koos. Corstjens is in ons ziekenhuis voor de helft werkzaam als intensivist op de intensive care. Voor de andere helft werkt zij als anesthesioloog op het operatiecentrum.

“Het Spaarne Gasthuis is een ziekenhuis met een prettige en collegiale werksfeer. De anesthesie is een vak waarbij je zowel tijdens operaties als op de IC verantwoordelijkheid hebt voor de vitale functies van de patiënt, zoals hart en bloedsomloop, ademhaling en temperatuurregulatie. Het optimaliseren van het comfort voor de patiënt en daarmee een optimale pijnbestrijding zijn vereisten voor ons anesthesiologen. Bij de anesthesie werk je met zowel jonge als oude mensen, zowel ziek als gezond, dat maakt het werk erg afwisselend. Bij het Spaarne Gasthuis zien we sowieso veel verschillende mensen met veel verschillende ziektebeelden.”

“Op de intensive care is de zorg voor de ernstig zieke patiënt van langduriger aard dan de patiënten op de operatiekamer. Als intensivist neemt de diagnostiek van ziektebeelden en het begeleiden van patiënten en hun familieleden een zeer belangrijke plaats in.”

Aandachtsgebieden:

  • luchtwegmanagement
  • intensive care

Corstjens neemt deel aan de bloedtransfusie- en calamiteitencommissie van het Spaarne Gasthuis.