Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Arjan van der Elst

Chirurg

Arjan van der Elst is long-/vaatchirurg in het Spaarne Gasthuis. Hij studeerde geneeskunde in Leiden, waar hij afstudeerde in 1996. Van der Elst vervolgde zijn specialisatie tot long-/vaatchirurg in Amsterdam aan het VU medisch centrum. Sinds juli 2005 werkt hij voor het Spaarne Gasthuis. Hij is voorzitter van de maatschap en medisch manager.

''Wij moeten snel maar wel goed overdacht handelen.''

“De chirurgie beslaat een brede, algemene geneeskundige basis, waardoor ons vak veel afwisseling kent. Het is een dynamisch vak waarbij soms snel, maar toch goed overdacht gehandeld moet worden. Ik heb een bijzondere belangstelling voor de longchirurgie door de fascinerende anatomie van de ribbenkast. En de uitdagende complexiteit van de manier waarop wij aandoeningen kunnen behandelen.”

De long-/vaatchirurgen van het Spaarne Gasthuis werken samen met VU medisch centrum in het uitvoeren van een VATS-lobectomie: een kijk-operatie waarbij een deel van de long wordt verwijderd. “De long-/vaatchirurgen van deze 2 medische centra, waaronder de onze, hebben daardoor een hoog kennis- en ervaringsniveau in het doen van een VATS-lobectomie.” Van der Elst is VATTS-docent (VU Amsterdam Training Thoracoscopic Surgery), een vanuit VU medisch centrum georganiseerde opleiding/cursus in VATS lobectomie procedures.