Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Arjen Noordzij

Uroloog

Arjen Noordzij (Rotterdam, 1965) studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij promoveerde op een studie naar prostaatkanker in 1997, waarna hij de opleiding tot uroloog voltooide in de jaren 1997 tot 2002. Noordzij deed veel onderzoek tijdens al die jaren, waarover hij verschillende publicaties schreef. In 2003 begon hij zijn carrière als uroloog in het Spaarne Gasthuis. Sinds 2008 leidt hij ook zelf artsen op tot uroloog.

''De urologie blijft mij mateloos boeien''

Van onderzoek tot behandeling

“Mijn vakgebied blijft mij mateloos boeien. Dat heeft met verschillende aspecten te maken. De urologie is een vak waarbij ik de patiënten het gehele proces volg. Van het allereerste onderzoek tot en met de laatste behandeling: ik hoef zelden door te verwijzen naar een collega met een ander specialisme. Dat betekent dat ik in dat gehele proces de mens achter de patiënt meemaak en leer kennen. Ik houd ervan om mensen te leren kennen.

Daarnaast is de urologie ook een technisch vak. De technologische ontwikkelingen gaan snel. We ontwikkelen in rap tempo therapieën met lasertechniek, we zetten robots in bij operaties en de kijkoperaties worden steeds beter. Die combinatie: het menselijke en technische van mijn vakgebied, die boeit me.”