Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Bart van den Bergh

Mond-, kaak-, aangezichtschirurg

Bart van den Bergh studeerde geneeskunde in Amsterdam (VU medisch centrum) en vervolgens tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van den Bergh vervolgde zijn specialisatie tot kaakchirurg aan het VU medisch centrum. Sinds juli 2013 werkt Van den Bergh voor het Spaarne Gasthuis.

''Voorop staat een persoonlijke benadering en behandeling voor iedere patiënt''

Binnen het vakgebied Mond- Kaak en Aangezichtschirurgie zie ik veel verschillende patiënten. Van jong tot oud, van gezond tot bekend met veel aandoeningen. De behandelingen zijn minstens zo divers, van afwijkingen van het slijmvlies tot aandoeningen van het bot en gebit, van implantologische behandeling tot esthetische ingrepen in het gezicht. Daarom is het belangrijk om een persoonlijke benadering en behandeling te kiezen voor iedere patiënt. Zo ben ik samen met mijn collega’s druk bezig met het opzetten van een speciaal speekselklierspreekuur. Binnenkort is het mogelijk om kijkoperaties uit te voeren bij de speekselklieren, bijvoorbeeld bij onbegrepen pijnklachten en zwelling van de hals die optreden tijdens het eten. Daarnaast is het mogelijk om zwellingen gelegen vóór of onder het oor of in de hals te behandelen of te verwijderen.

De aandachtsgebieden van Van den Bergh binnen het Spaarne Gasthuis zijn:

  • Traumatologie
  • Speekselklierpathologie
  • Dento-alveolaire chirurgie (kaakchirurgische tandheelkunde)
  • Implantologie

Bart van den Bergh is gepromoveerd op het proefschrift: “Aspects of maxillofacial trauma care with emphasis on closed treatment of mandibular condyle fractures in an era of open reduction and internal fixation”.

De maatschap mond-, kaak- en aangezichtschirurgie werkt in drie verschillende ziekenhuizen in de regio. Naast het Spaarne Gasthuis is dat het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.