Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Bart Voogel

Cardioloog

Cardioloog Bart Voogel (Loenersloot, 1966) studeerde geneeskunde aan het AMC in Amsterdam. Voogel studeerde af in 1992 en specialiseerde zich daar vervolgens in de cardiologie. Voordat hij die specialisatie in 2002 voltooide, promoveerde hij op de dag/nachtregulatie van de bloeddruk. Voogel deed daarvoor onderzoek onder begeleiding van dr. GA van Montfrans en prof. Dr L. Arisz.

''Aandacht voor de invloed van een hartziekte op het dagelijks leven.''

In 2005 koos Voogel voor het Spaarne Gasthuis. “Het Spaarne Gasthuis is een modern ziekenhuis met een goede organisatie. We zijn vooruitstrevend en voorloper op ICT gebied. Ik bevind me in het gezelschap van uitstekende collega-cardiologen. En niet onbelangrijk: dit is een aantrekkelijke regio om te wonen en kinderen op te laten groeien.”

“Cardiologie is een dynamisch vakgebied, met veel nieuwe ontwikkelingen die een grote invloed hebben op de dagelijkse behandeling”, zegt Voogel. “Dit werk is zo leuk omdat het een mooie mix is met aan de ene kant praktische vaardigheden met acute ziektebeelden waar soms snel handelen vereist is. Aan de andere kant bestaat ons werk uit het langdurig begeleiden van patiënten met chronische aandoeningen, die door mensen vaak als bedreigend worden ervaren. Het is daarom essentieel dat de cardioloog aandacht heeft voor de impact van de hartziekte op het dagelijks leven van patiënten.”

Specialiteiten Bart Voogel:

  • Niet-invasieve beeldvorming (echocardiografie, cardiale MRI, coronaire CT)
  • Officiële Europese accreditatie van echocardiografie
  • Hoge bloeddruk
  • Duikgeneeskunde bij hartpatiënten (hobbyduikers), samen met collega’s van de afdeling Longziekten en KNO.

Het Spaarne Gasthuis verzorgt de opleiding cardiologie in samenwerking met het OLVG. We participeren in wetenschappelijk onderzoeksprojecten samen met het VUmc en OLVG. Er is onder meer een onderzoeksproject naar de behandeling van patiënten met ernstig hartfalen, waarbij onderzocht wordt of buikdialyse de klachten en het aantal opnames kan verminderen.