Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Beatrijs Hooimeijer

GZ-psycholoog

Beatrijs Hooimeijer rondde in 2004 haar studie klinische neuropsychologie aan de UvA in Amsterdam af. Van 2008 en 2010 specialiseerde zich tot GZ-psycholoog in Utrecht.

"Ik ben tevreden wanneer ik merk dat mensen nieuwe inzichten krijgen, verandering bemerken in gedrag, of zich beter gaan voelen."

Met name de dynamiek en de diverse patiënten die zij ziet maken haar werk leuk, vertelt Beatrijs. “Ik wil graag naast mijn patiënten staan. Er samen voor zorgen dat de zorg die ik lever voor tevredenheid zorgt. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het gedrag van mensen. En dan vooral de rol die hersenen daarbij spelen.” Beatrijs ziet op haar spreekuur patienten met uiteenlopende somatische aandoeningen. Problemen me aanpassen, angstklachten of somberheid. Maar ook patienten die onderzoek laten doen naar cognitie – hun aandacht en geheugen.

Aandachtsgebieden

Mijn aandachtsgebieden zijn niet aangeboren hersenletsel, somatisch onverklaarde lichamelijke klachten, neuropsychologische diagnostiek, psychologische diagnostiek en EMDR.