Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Bert Oosting

Dermatoloog

Oosting studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen. In 1995 behaalde hij zijn artsendiploma.

Mensen kloppen voor uiteenlopende aandoeningen bij ons aan.

Oosting promoveerde op de effecten van matrashoezen voor mensen met een huisstofmijt allergie en eczeem, astma of allergische neusklachten. Dat was in 2002. In 2004 ronde hij zijn specialisatie dermatologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht af. Op 1 januari 2006 is hij in het Spaarne Gasthuis komen werken bij de maatschap dermatologie. Omdat ons ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is, leiden we artsen op tot specialisten.

“Juist daarom vind ik het heel interessant om in het Spaarne Gasthuis te werken. Maar ook het feit dat in de dermatologie mensen van alle leeftijden voor diagnose en behandeling langskomen, vind ik uitermate boeiend; het betekent dat mensen voor heel uiteenlopende aandoeningen aankloppen.”

Oosting werkt mee aan diverse wetenschappelijke studies zoals de Bioday studie naar nieuwe geneesmiddelen bij constitutioneel eczeem en handeczeem. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan een studie van een nieuw type medicijn (Enbrel; een zogeheten biological) op de kwaliteit van leven bij psoriasispatiënten en wetenschappelijk onderzoek over de behandeling van basaalcelcarcinomen. In de verschillende studies werken we samen met de dermatologie afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Erasmus MC van de universiteit van Rotterdam.

Bert Oosting heeft van 2013 – 2019 als secretaris in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van de Dermatologie en Venereologie gezeten.

Specialisaties van Bert Oosting

  • Dermatochirurgie
  • Allergologie
  • Eczeem
  • Onderwijs