Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Bert Oosting

Dermatoloog

Dermatoloog Bert Oosting studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen. In 1995 behaalde hij zijn artsendiploma.

Mensen kloppen voor uiteenlopende aandoeningen bij ons aan.

Oosting promoveerde op de effecten van matrashoezen voor mensen met een huisstofmijt allergie en eczeem, astma of allergische neusklachten. Dat was in 2002. In 2004 ronde hij zijn specialisatie dermatologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht af. Op 1 januari 2006 is hij in het Spaarne Gasthuis komen werken bij de maatschap dermatologie. Omdat ons ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is, leiden we artsen op tot specialisten.

“Juist daarom vind ik het heel interessant om in het Spaarne Gasthuis te werken. Maar ook het feit dat in de dermatologie mensen van alle leeftijden voor diagnose en behandeling langskomen, vind ik uitermate boeiend; het betekent dat mensen voor heel uiteenlopende aandoeningen aankloppen.”

Oosting heeft meegewerkt aan een studie naar het effect van een nieuw type medicijn (Enbrel, een zogeheten biological) op de kwaliteit van leven bij psoriasispatiënten.

Bert Oosting zit op dit moment in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van de Dermatologie en Venereologie.

Specialisaties van Bert Oosting

  • Dermatochirurgie
  • Allergologie
  • Eczeem
  • Onderwijs