Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Bram Rijbroek

Chirurg

Bram Rijbroek is chirurg in het Spaarne Gasthuis. “De chirurgie is een breed vak waarbij het verhaal en het onderzoek van de patiënt heel belangrijk is.”

"Een tevreden patiënt is een van de meest waardevolle aspecten van ons werk."

“Veel chirurgen vinden opereren het leukste van het vak. Dat is ook leuk, maar op de polikliniek heb ik het meest intensieve contact met patiënt en familie. Ik vind dát juist het leuke aan mijn vak. Daar praat je over andere dingen en bouw je een persoonlijke band op.”

Bram vindt het opleiden en overdragen van kennis en kunde daarnaast mooi om te doen: “Het is een uitdaging om een jonge collega mee te nemen in de ervaringen die je als chirurg hebt opgebouwd en uit te leggen waarom je een operatie op een bepaalde manier doet en waar je op moet letten. De jonge collega’s zijn enorm kritisch en stellen allerlei vragen. Ze houden je scherp en zo blijf je up-to-date. Daarnaast kan ik met name op het gebied van automatisering en internet veel leren van de jonge dokters. Door de opleiding chirurgie die we hebben in het Spaarne Gasthuis ben je nooit uitgeleerd en blijft het vak boeiend.”