Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Carmen Vleggeert-Lankamp

Neurochirurg

Carmen Vleggeert-Lankamp studeerde geneeskunde in Utrecht aan het UMC, waar zij in 1998 haar artsdiploma behaalde. Aan het LUMC in Leiden specialiseerde Vleggeert-Lankamp zich tot neurochirurg. In 2006 promoveerde zij op de evaluatie van regeneratie van het perifere zenuwletsel. Vleggeert-Lankamp werkt als specialist in het LUMC en werkt daarnaast sinds 2007 1 dag in de week bij het Spaarne Gasthuis.

''Juist het precisiewerk interesseert mij.''

“Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan onderzoek op het gebeid van de spinale chirurgie. Ik doe dit vanuit het LUMC en ik begeleid meerdere promovendi en studenten. Ook houd ik me bezig met het onderwijs over spinale chirurgie, zowel op lokaal, landelijk als Europees niveau. Het neurochirurgisch instituut van het LUMC werkt samen met het Spaarne Gasthuis, waar ik tot mijn grote tevredenheid gestationeerd werd vanuit het LUMC.”

“Zowel de operaties aan het brein als die aan het ruggenmerg en de spinale zenuwen vragen veel concentratie. Een kleine uitschieter kan grote gevolgen hebben. Het opereren is een precisiewerkje en juist daar ligt mijn interesse. Voor een goed resultaat van de operatie is het minstens zo belangrijk om de slagingskans van de operatie te bepalen. Van te voren met de patiënt de operatie en de te verwachte resultaten doorspreken, vind ik dan ook heel belangrijk.”

Specialisaties:

  • hoog-complexe wervelkolomchirurgie
  • operaties aan de wervelkolom bij patiënten met een congenitale of metabool verworven afwijking zoals reumatoïde artritis en in het bijzonder bij achondroplasie, de meest voorkomende vorm van dwerggroei.

Carmen Vleggeert-Lankamp is medisch leider van de maatschap neurochirurgie