Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Caroline van Dongen

Revalidatiearts

Caroline van Dongen werkt sinds 2018 in het Spaarne Gasthuis. Vanwege haar interesse in het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat heeft zij gekozen voor het specialisme revalidatiegeneeskunde. "Ik vind het belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor de klachten of diagnose, maar ook voor de gevolgen hiervan op het dagelijks leven."

“Ik ben tevreden over een behandeling als het gelukt is om samen met het revalidatieteam een positief verschil te maken in het dagelijks functioneren van de patiënt.”

Caroline: “Het leukst aan mijn werk vind ik de afwisseling en de samenwerking met het revalidatieteam.” Dit team bestaat, afhankelijk van de klachten en hulpvraag van de patiënt, uit verschillende therapeuten. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke spreekuren met de orthopedisch schoenmaker en de orthopedisch instrumentmaker.

De aandoeningen van patiënten tijdens de spreekuren zijn erg gevarieerd: neurologische aandoeningen, spasticiteit, gewrichtsklachten, pijnklachten van het bewegingsapparaat, amputatie, voetklachten, etc.