Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Casper van der Hoeven

Anesthesioloog

Casper van der Hoeven studeerde geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam, waar hij in 1988 zijn artsdiploma behaalde. Van der Hoeven specialiseerde zich tot anesthesioloog in Leiden (LUMC). In 2000 kwam hij in het Spaarne Gasthuis werken.

"Wij willen als anesthesiologen een voortrekkersrol vervullen als het gaat om kwaliteit en opleiding"

“In de anesthesiologie komt ongelooflijk veel van de medische wetenschap samen. Je moet goede kennis hebben van de normale fysiologie maar ook van zeer veel ziektebeelden, om de patiënt rondom de operatie in optimale conditie te kunnen houden. Bovendien is het erg belangrijk dat de patiënt je vertrouwt, terwijl je maar weinig tijd hebt om dat vertrouwen te winnen. Het vak heeft verder veel technische kanten zodat je eigenlijk een heel all-round dokter bent die de patiënt in –hopelijk- korte tijd veilig door een risicovolle fase van de medische behandeling loodst.”

“De maatschap anesthesiologie en het Spaarne Gasthuis leggen beide de focus op kwaliteit en opleiding. Vanuit de anesthesiologie proberen we hierin een voortrekkersrol te vervullen. We werken samen met de afdeling Anesthesiologie van het VUmc in het doen van wetenschappelijk onderzoek naar peri-operatief vochtbeleid. (COGUIDE-studie).”

Aandachtsgebieden:

  • kinderanesthesiologie
  • opleiding van AIOS en co-assistenten
  • planning & control