Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Clarisse Böhmer-Morré

MDL-arts

Clarisse Böhmer-Morré werkt sinds 2002 in het Spaarne Gasthuis als allround MDL-arts. “Al tijdens mijn studie sprak dit vak mij aan, door de combinatie van theorie en praktisch handelen. Door de aanvulling van endoscopische verrichtingen is het mogelijk om een patiënt langer in zijn of haar diagnose-behandeltraject te begeleiden.”

‘De kwaliteit van leven is belangrijker dan het leven zelf.’

Tijdens haar co- en assistentschap is deze interesse nog groter geworden door onder andere haar promotieonderzoek naar alle aspecten van refluxziekte bij verstandelijk gehandicapten. Hierbij werden communicatie, begeleiding en praktische vaardigheden sterk gecombineerd. “Naast het voor het eerst uitvoeren van een endoscopie in Medisch Centrum Alkmaar, was ik overtuigd dat dit een vak was dat zeer goed bij mij paste”.

Goede communicatie

“Het belangrijkste in mijn werk vind ik het nauwe contact met de patiënt en de combinatie tussen polikliniek en praktische handelingen waardoor je een patiënt van anamnese tot diagnose en behandeling zelf kunt behandelen en begeleiden. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed te communiceren met de patiënt en samen met hem of haar te zoeken naar een oplossing voor zijn of haar specifieke hulpvraag. Ik ben tevreden als de patiënt het gevoel heeft gehoord te zijn en geholpen is met een behandeling of adviezen die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren”.