Sluiten
Thuis in
uw dossier

David Jairath

Plastisch chirurg

Plastisch Chirurg David Jairath studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (AMC). Bij de vakgroep Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie specialiseerde Jairath zich. Hij liep onder meer stages bij AvL (oncologische reconstructies van onder andere de borst en het halshoofd gebied) en bij het brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (Brandwondenchirurgie). In 2004 kwam David bij het Spaarne Ziekenhuis, nu Spaarne Gasthuis werken.

''Kan niet past niet in mijn filosofie.''

“Het Spaarne Gasthuis biedt mij zowel op het gebied van de plastische chirurgie als op het gebied van ziekenhuisinformatisering veel uitdagingen. Als persoonlijke hobby heb ik binnen de geneeskunde altijd een affiniteit gehad met automatiseren. Daarom ben ik ontzettend blij met ons gedigitaliseerde ziekenhuis, waar ik mij kan inzetten voor de ontwikkeling van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in ons systeem Epic.”

“De Plastische Chirurgie is een enorm breed specialisme. Het omvat verschillende deelgebieden. ‘Kan niet’ past niet in mijn filosofie. In het Spaarne Gasthuis bieden wij de verzekerde plastisch-chirurgische zorg. Voor de niet-verzekerde zorg is het Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne opgezet. Dit is een samenwerkingsverband tussen het Spaarne Gasthuis en de maatschap Plastische Chirurgie, waar cliënten met uiteenlopende wensen op cosmetisch/esthetisch gebied worden gezien. Dit gebeurt in de luxueuze setting van een privékliniek waarbij we veiligheid kunnen garanderen volgens de richtlijnen van moderne ziekenhuiskeurmerken.”

Specialisaties David Jairath

  • Oncologische reconstructies, onder andere op het gebied van de  mammareconstructie en reconstructies na diverse vormen van huidkanker.
  • Traumatologie: acute pees/zenuwletsels van de hand, brandwonden.
  • Cosmetische ingrepen zoals de ooglidchirurgie, borstvergrotingen en buikwandcorrecties.