Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Désirée van der Feltz van der Sloot

Oogarts

Désirée van der Feltz van der Sloot is oogarts in het Spaarne Gasthuis. “Techniek, Kleuren en Vormen hebben mij altijd gefascineerd. Het oog is een prachtig orgaan waar die drie facetten bijeenkomen en het zorgt bij goede functie voor het kunnen genieten van al het schoons om ons heen. Elkaar zien is bijvoorbeeld een essentieel deel van het leven! Dat gun ik een ander ook en daarom zorg ik graag, binnen de mogelijkheden, dat een ander ook goed ziet.”

Wassily Kandinsky zei eens: "Kleur is een middel om directe invloed op de ziel uit te oefenen. Kleur is de toets, het oog de hamer en de ziel de piano met haar vele snaren. De kunstenaar de hand die doelgericht via de toets de ziel doet vibreren." En ik voel mij als oogarts bevoorrecht de stemmer of restaurateur van het oog te mogen zijn.

Désirée vervolgt: “Ik vind de gevarieerdheid in pathologie en de diverse patiëntengroepen qua ziektebeeld en qua leeftijden (van baby’tjes tot hoogbejaard) het leukste aan mijn werk als oogarts. Verder vind ik het belangrijk dat mijn patiënt goed inzicht krijgt in zijn of haar ziektegeschiedenis en dat er een gezamenlijke keuze gemaakt wordt in het geval van een behandeling.”