Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Desirée Gerritsen

Ergotherapeut

Desirée Gerritsen is hand en ergotherapeut in het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Zij werkt op alle afdelingen in het ziekenhuis waar vraag is naar ergotherapie.  

"Het bieden van passende en persoonlijke zorg vind ik belangrijk."

Desirée: “Op de verpleegafdelingen is het vakgebied van de ergotherapeut erg breed en afwisselend. Er wordt om mijn hulp gevraagd als ik bijvoorbeeld een rolstoel moet regelen of een ontslagadvies voor de patiënt moet maken.” Ze vervolgt: “Ik vind uitdaging in alle verschillende verhalen en achtergronden die mensen met zich meenemen als ze opgenomen liggen in het ziekenhuis. Het bieden van passende en persoonlijke zorg vind ik belangrijk.”

Als hand-ergotherapeut werkt Desirée nauw samen met het revalidatieartsen en de fysiotherapeuten. Zowel chronische aandoeningen als trauma’s met vallen of scherpe voorwerpen worden behandeld.

Desirée “Het maakt niet uit of een patiënt een groot trauma heeft of een kleine belemmering. Het is mijn doel om de patiënt weer zijn eigen leven op te kunnen laten pakken met de tijdelijke of permanente beperkingen die hij ervaart.”

Desirée werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2018.