Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uw afspaak in het ziekenhuis is aangepast naar een telefonische afspraak vanwege het coronavirus tenzij u door een van onze medewerkers bent gebeld. Heeft u vragen? Bel tijdens werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur of in het weekend tussen 10:00 en 16:30 uur naar: (023) 224 4112. Klik hier voor meer informatie.

ENGLISH: Spaarne Gasthuis prepares for coronavirus. On this page you can read all the current information concerning our hospital.

Desirée Gerritsen

Ergotherapeut

Desirée Gerritsen is hand en ergotherapeut in het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid. Zij werkt op alle afdelingen in het ziekenhuis waar vraag is naar ergotherapie.  

"Het bieden van passende en persoonlijke zorg vind ik belangrijk."

Desirée: “Op de verpleegafdelingen is het vakgebied van de ergotherapeut erg breed en afwisselend. Er wordt om mijn hulp gevraagd als ik bijvoorbeeld een rolstoel moet regelen of een ontslagadvies voor de patiënt moet maken.” Ze vervolgt: “Ik vind uitdaging in alle verschillende verhalen en achtergronden die mensen met zich meenemen als ze opgenomen liggen in het ziekenhuis. Het bieden van passende en persoonlijke zorg vind ik belangrijk.”

Als hand-ergotherapeut werkt Desirée nauw samen met het revalidatieartsen en de fysiotherapeuten. Zowel chronische aandoeningen als trauma’s met vallen of scherpe voorwerpen worden behandeld.

Desirée “Het maakt niet uit of een patiënt een groot trauma heeft of een kleine belemmering. Het is mijn doel om de patiënt weer zijn eigen leven op te kunnen laten pakken met de tijdelijke of permanente beperkingen die hij ervaart.”

Desirée werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2018.