Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Diederik Vergroesen

Orthopedisch chirurg

Knutselen is van jongs af aan een van de hobby’s van Diederik Vergroesen: “Daarnaast is het oplossen van beperkingen van mijn patiënten enorm dankbaar. Met ons vak is dit meestal goed mogelijk!”

"Samen de oplossing zoeken, met betrokkenheid van dokter èn patiënt"

Diederik: “Als student wist ik na mijn eerste college orthopedie meteen; dit is mijn vak! Raakvlak met sport, met beperkingen die op vele manieren zijn op te lossen. Dit gesprek met de patiënt boeit mij enorm. Uiteraard met goede uitleg van de mogelijkheden èn onmogelijkheden. De oplossing vinden voor juist déze patiënt! In mijn vak is kwaliteit van (levens)belang. Deze kwaliteit verbeteren is een grote uitdaging. Met veel passie draag ik hieraan bij. Dit doen wij door nieuwe operatietechnieken gecontroleerd te introduceren, en onze geleverde zorg uit te dragen via wetenschappelijke publicaties.”

Opleiden is erg belangrijk om kennis door geven, stelt Diederik. Zo is hij zeer actief geweest bij het verkrijgen van de opleiding in 2007 en werd hij met de jaren alleen maar enthousiaster. Diederik denkt dat het de opleiding is die zorgt voor de open cultuur bij orthopedie. “Daardoor voelen onze patiënten zich veilig.”

Diederik Vergroessen werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2001.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van Diederik Vergroesen.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging
  • Werkgroep kinderorthopedie
  • Dutch Hip Society