Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Dominique Boks

Gynaecoloog

Dominique Boks studeerde geneeskunde in Leiden aan het LUMC. Daar behaalde zij in 1992 haar artsendiploma. Boks werkte een aantal jaren als IVF-arts in het Erasmus MC in Rotterdam.

''Als gynaecoloog ben je betrokken bij alle fases in het leven van een vrouw.''

Aan het LUMC en in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag vervolgde zij haar specialisatie tot gynaecoloog in 1998. In 2004 koos Boks voor het Spaarne Gasthuis, waar zij eerst als chef de clinique werkte en in 2005 toetrad tot de maatschap gynaecologie.

“Het Spaarne Gasthuis is een modern ziekenhuis, met een prettige en kleurrijke werkomgeving. Modern, ook omdat patiënten via mijnspaarneziekenhuis.nl kunnen communiceren met hun behandelend arts en zelf hun dossier kunnen inzien. We werken niet met papieren medische dossiers die zoek kunnen raken, maar we kunnen als medisch specialist altijd en overal een elektronisch patiëntendossier benaderen.”

“Gynaecologie/verloskunde is een veelomvattend en afwisselend vakgebied met voor mij een continue uitdaging. Het is niet alleen denken maar ook doen. Als gynaecoloog ben je betrokken bij alle fases in het leven van de vrouw en met veel patiënten hebben we in al die fases van hun leven contact. Hierbij wisselen bijzondere gebeurtenissen zoals een bevalling maar ook emotioneel beladen momenten zoals het niet zwanger kunnen worden, elkaar af. Naast het patiëntgebonden werk, ben ik medisch manager van de vakgroep.”


Specialisaties:

  • Vruchtbaarheidsstoornissen en cervixpathologie, naast natuurlijk de algemene gynaecologie en verloskunde
  • POP-poli; dat staat voor Psychiatrie Obstetrie Pediatrie; voor vrouwen met antidepressiva-gebruik en/of kinderwens of zwangerschap
  • INFO-poli (ongewenste kinderloosheid- polikliniek)
  • Medisch manager vakgroep gynaecologie en verloskunde