Sluiten
Thuis in
uw dossier

Ellen Broerse - Oudekerk

Maatschappelijk werker

Ellen Broerse – Oudekerk is maatschappelijk werker in het Spaarne Gasthuis. Zij koos voor dit beroep omdat ze het mooi vindt om mensen bij te staan in een heftige periode. “Om alles weer op de rit te krijgen, samen met patiënt en familie.”

"Pas wanneer je leert te luisteren om te begrijpen, in plaats van leert te luisteren om te reageren, ontstaat er echt contact."

Ellen: “In de kliniek ga ik langs opgenomen patiënten die een praktische of psychosociale hulpvraag hebben. Ook bied ik ondersteuning aan kwetsbare zwangeren en ga ik langs bij te vroeg geboren kindjes.” Belangrijk in haar zorg vindt Ellen dat de patiënt het gevoel heeft er niet alleen voor te staan: “De angst en stress die het geeft om het vertrouwen in je lijf kwijt te zijn. Als je ziek bent is het enige wat je weer wil gezond worden en blijven. Daarnaast brengt een opname ook vaak praktische vragen teweeg, bijvoorbeeld: Hoe vraag ik een uitkering aan? Met welke zorg kan ik terug naar huis? En voor welke verlofregelingen kom ik in aanmerking?”

Ellen werkt sinds 2018 in het Spaarne Gasthuis.