Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Ellert van Soest

MDL-arts

Ellert van Soest is MDL-arts in het Spaarne Gasthuis: ”Het leuke aan ons vak is dat het een combinatie is van denken en van doen. Ik was eerst in opleiding tot internist, maar ik miste de uitdaging om met mijn handen te werken. De MDL zit een beetje tussen de interne Geneeskunde en de chirurgie in. Zo stellen we diagnosen, en kunnen we veel zelf behandelen.”

"Je komt als arts een dwarsdoorsnede van de bevolking tegen en dat is een verrijking van mijn leven.”

Ellert: “Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Je komt een dwarsdoorsnede van de bevolking tegen en dat is een verrijking van mijn leven. Het is een groot voorrecht om als dokter het vertrouwen te krijgen van mensen bij zoiets belangrijks als je gezondheid. Verder vind ik het leuk om met mensen samen te werken: de verpleging, MDL-artsen, en ook collega’s van andere vakken zoals de radiologen en de chirurgen.”

Hij vervolgt: “Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed gehoord voelen in de spreekkamer. Dat betekent dat alle klachten serieus worden genomen, en dat de diagnose en het behandelplan helder aan de patiënt wordt verteld. Ik vind het ook belangrijk dat we ons in het ziekenhuis maximaal inspannen om patiënten zo goed mogelijk te behandelen: het is geen werk wat je op halve kracht kunt doen. Dit doen we onder andere door elkaar in onze overdrachten en overleggen scherp te houden om het beste voor onze patiënten te bereiken.”

Ellert werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2009.